Hårborttagning med IPL

– ta bort generande hårväxt med permanent hårborttagning, helt smärtfritt.

Med IPL-ljusteknik ta vi bort generande hårväxt.

Vi kan behandla enstaka områden eller flera enligt ditt önskemål.

En gel appliceras på det område som ska behandlas för att fukta det yttersta hudlagret och för att koncentrera ljuset till behandlingsområdet.

Det tar genomsnittligt 6 behandlingstillfällen för att få bästa möjliga resultat. Vi använder den senaste tekniken IPL SHR som är mycket effektiv och helt smärtfri.

Information om hårborttagning

Förberedelse

Det är viktigt att du inte vaxa eller rycka bort hår minst 4 veckor innan behandling.
Undvik även sol och solarium cirka 4 veckor innan. Huden ska vara så ljus som möjligt. Håren skall rakas eller klippas kort och vara ca 1-2 mm på behandlingsdagen.

Frågor?
kontakta Beauty Clinic på 0790 688808 mellan 09.00-17.00

eller på e-mail: info@beautyclinichalland.se

Såhär går behandlingen till

Det kommer att dröja ett tag innan håren börjar lossa och falla av, hur lång tid det tar är individuellt och kan variera från gång till gång.
Från några dagar upp till 4 veckor kan det ta.

Det går bra att försiktigt känna på håren med en pincett efter behandlingen. Du skall inte rycka ur håren utan känna med lätt hand om de lossar från huden eller inte.

Ofta lossar håren direkt, men det är lika vanligt att man får vänta ca 2 veckor. Då har koaglen som bildats i hårsäcken mjukats upp och håret lossar. Denna koagulering av proteinerna håller kvar hårstrået i huden om man inte direkt lossar på håren manuellt dvs. de hår som kommer ut ur huden lätt.

Alla andra hår skall sitta kvar i huden inför eventuell efterkontroll eller till nästa behandlingstillfälle.

Att tänka på efter behandling

Man ska inte utsätta det behandlade hudområdet för starkt solljus i två veckor. Det är bra att lugna ner huden med kylbalsam eller Aloe Vera gel, om huden känns irriterad. Detta bör man göra direkt efter behandlingen så att eventuell värmeutveckling inte skall spridas. Preparaten skall ligga på huden tills värmen avtagit och skall strykas på i ett tjockt lager, vid behov upprepade gånger. Det hjälper inte att göra det efter ett tag utan skall göras omedelbart efter behandling så att värmepåföljder inte skall utvecklas.

Vissa personer ser ut precis som de gjorde i huden innan behandlingen påbörjades, utan ens en rodnad. Vissa personer får en lätt rodnad. Vanligt är att man blir rödprickig, en värmeutveckling uppstår runt varje hårsäck, där håren finns blir det rött. Detta lägger sig efter några minuter till någon timme. I vissa fall kan det bli en sårskorpa, då är det ett tecken på överbehandling.

Bra att veta om hårborttagning

Hår växer i olika stadier: ”odling, vila och utsöndring”. Det innebär att det är cirka 30 % av håret som försvinner efter varje behandlingstillfälle eftersom allt hår inte är i samma stadie vid samma tidpunkt.

Det tar genomsnittligt 6 behandlingstillfällen för att få bästa möjliga resultat. För vissa personer krävs det flera gånger och för andra krävs det färre. Det är högst individuellt och varierar mycket från person till person.

Behandlingen skall ske kontinuerligt för bästa resultat. Efter 6-8 veckor är det lagom att göra en ny behandling – lite beroende på vilket område på kroppen och individuella egenskaper.

IPL Hårborttagning

Vid borttagning av mörka hår/pigmenterade hår använder vi IPL-ljusteknik.

Hårets färg och struktur är avgörande för resultatet vid ljusbehandlingar. Ju grövre ett hår är desto mer ljus absorberas till den hårsäcken och därmed kan man uppnå en tillfredsställande värmeutveckling i hårsäcken som resulterar i att hårsäckens cellproducerande och näringstillförande delar dör.

Om ett hår är tunt så absorberar inte det hårstrået lika mycket ljus och därmed blir värmeutvecklingen inte heller så hög som det krävs. Att genom ljusbehandling bli av med tunna hår kräver minst dubbelt så många behandlingstillfällen jämfört med grövre hår.

En gel appliceras på det område som ska behandlas för att fukta det yttersta hudlagret och för att koncentrera ljuset till behandlingsområdet. Varje gång ljuset avfyras behandlas en yta av 2×3 cm. Hela den ytan som man vill avlägsna hår på behandlas vid ett behandlingstillfälle. Tiden det tar varierar beroende på hur stort området är.

Så fungerar IPL

Enkelt förklarat är det ljusstrålen som söker sig ner i vävnaden och når det mål den är avsedd för. I de fall man vill ta bort hår, så är det melaninet i hårsäcken som absorberar ljuset som sedan omvandlas till värme. Värme runt 70ºC förstör hårsäcken så att ett nytt hår inte kan återbildas.

Eventuella bieffekter

Inga bestående biverkningar har noterats. Hårsäcksinflammation, dvs. irritation (rodnad) och eventuell uppkomst av var runt vissa hårstrån kan förekomma i vissa fall, men försvinner då håren börjar lossna. Detta är ofta tecken på dålig hygien efter behandlingen, om man pillar på det behandlade området exempelvis. Sårskorpor kan bildas på känslig hud, men är ovanligt. Det kan även förekomma vid överbehandling, dvs. för hög styrka. Då kan en tillfällig ökning eller minskning av hudfärgen förekomma (pigmentförändringar), som efter de flesta sår, de försvinner efter några månader.